Petua & Doa

1) Agar Tua Kembali Muda.

Jika anda terasa lemah sendi tulang dan lesu urat geramat kerana sudah lanjut usia (sudah tua), anda tidak seharusnya berserah begitu sahaja. Tenaga anda masih dapat dipulihkan sekiranya anda amalkan doa di bawah ini setiap hari selepas sembayang Asar atau Isya’ sebanyak 7 kali. Insya-Allah akan pulihlah tenaga batin anda seperti tenaga anak muda layaknya.

Inilah doa yang perlu diamalkan.

Bismillah Hiroh Man Niroh Him

Yaa wahidul baqil qawiyul mathin. In nalloha qawiyun, ngazizun, yaa qawiyu biroh matika yaa ar hamar roohimin.

2. Terapi Seksual Gangguan Sihir (1).

Atas permintaan dari Pelanggan-pelanggan dan teman-teman saya yang  begitu mengharapkan mendapat Rawatan penyembuhan terkena Sihir Gangguan Seksual. Di sini di perturunkan cara-cara merawatNya. Jika ada keyakinan Insya-Allah amalan ini berjaya menghapuskan sihir-sihir tersebut. Semuga bagi pembaca-pembaca blog juga dapat menafaat bersama.

Bacakanlah ayat-ayat di bawah ini sebanyak 7 kali pada air, lalu airnya itu dibuat minum dan digunakan untuk membuat permandian (ia itu pada mereka yang terkena sihir itu) selama 7 hari berturut-turut. Insya-Allah sihirnya akan gugur. Sekiranya masih belum terhasil buatlah beberapa kali ulangan. Dan banyaklah berdoa kepada Allah.

   1) Surah Yunos 81-82.

Qola Musa maa jiktum bihis sihru innol lohha sayubthiluhu innol lohha laa yuslihu ngamalal mufsidin. Wayuhikkul lohhul hakqo bikalimaatihi walau qarihal mujrimun.

   2) Surah Al-‘Araf 117-122

Wa awhainaa illa musa an alqi ngasaaka faiza hiya talqofu mayakfikun. Fawaqo ngal hakqu wabathola maa kaanu nyakmalun. Fa ghu libu hunaa lika wan qolabu sho giriin. Wa ulqiyas shaharotu saajidin. Qolu aaman na birobbil ngalamin. Robbi musaa wa haarun.

   3. Surat Thaha 69.

Innama sona ghu kaidu saa hirin walaa yuflihus syaahiru  haisu ataa.

Untuk mengelakan kesalah bacaan dan bunyi yang betul. Sila rujuk pada kitab-kitab suci Al-Quran, kerana tulisan rumi kekadang mempunyai kata bunyi yang berbeza.

3. Terapi Seksual Gangguan Sihir (2).

Seperti siri (1) di sini saya perturunkan satu cara lagi yang dapat membantu pelanggan-pelanggan , teman-teman atau para pembaca Blog sekalian.

Ambilah bekas berisi air, dan bacakan kepadanya surat Al-Ikhlas, Al-Falaq, An-Nas (Al-Mu’awwidzat) dan doa-doa di bawah ini.

Allah humma robbin Naasi az hibisbaksa wasfi antas syafi laa syifaa a illa syifa uka syifaa an la yugoo diru syaqoman.

(Maknanya; Ya Allah, Tuhan semua manusia, hilangkanlah penyakitnya dan sembuhkanlah, kerana Engkau-lah Yang Maha Menyembuhkan. Tiada kesembuhan, selain kesembuhan (dari) Mu, kesembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.)

Bismillahi arqika wal lohhu yasfika min kulli da in yukzika wa min kulli nafsin aw nga in hasidin. Allahu yasfika.

Dengan nama Allah, saya obati kamu (dengan rukyah), semuga Allah akan menyembuhkan dari setiap penyakit yang menyakitimu, dan dari setiap jiwa atau mata yang dengki. Semuga Allah menyembuhkanmu.

Angu zu bikalimaatil lohit taam maa ti min sarri ma holaq.

Aku berlindung dengan ayat-ayat Allah yang sempurna dari semua kejahatan yang diciptakan-Nya.

Bismillah hillazi laayazurru maas mihi sai un fil arzi wala fis syama ii wa huwas sami ngul ngalim.

Dengan nama Allah, yang dengannya segala sesuatu yang ada di bumi dan di langit tidak akan membahayakan. Dialah Yang Maha Mendengar, Lagi  Maha Mengetahui.

Doa-doa tersebut di baca 7 kali pada air, lalu airnya di minum dan dipakai untuk mandi selama 3 hari. Insya-Allah sihir itu akan gugur dan ikatan sihirnya akan lepas.

  • Nasihat saya: Janganlah kita bersusah payah kesana kemari, berjumpa orang itu dan orang ini yang mengaku pandai hal-hal yang ghaib, dan boleh menyembuhkan sesuatu penyakit berkenaan sihir ini. Memang ada mereka yang pandai seperti Ustaz-ustaz atau orang -orang alim.  Cuba yakin pada Allah dan lakukan sendiri dahulu. Insya-Allah kita juga boleh mendapat kesembuhan.

4. Doa Penguat Zakar (1)

Cubalah kaedah ini untuk menguatkan Zakar anda yang lemah. Hendaklah membaca doa ini sebanyak 7 kali kepada air yang suam kemudian mandikanlah Zakar anda. Atau celupkanlah tuala kecil (good morning towel)  ke dalam air suam itu kemudian perahkan airnya dan bungkuslah  Zakar anda dengan tuala itu sehingga sejuk. Cubalah amalkan sehingga 7 hari berterusan, Insya-Allah

Bismilah Hiroh Man Niroh Him

Yaa Qahar, Lailla Ha il lulloh, Wahidul Qahar.

5. Doa Penguat Zakar. (2)

Faedah Doa Yang Di baca waktu lemah Zakar.

Jika di rasai lemah zakar bagi jimak (bersetubuh),  bacalah doa ini 3 kali kepada zakarnya di waktu hendak jimak (bersetubuh) itu niscaya jadi kuat bersetubuh. Insya-Allah

 

Inilah Doanya. 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

اَللَّهُمَّ اِنَّا نَعُوْذُبِكَ تَامَّهْ، وَالرُّوْحِ، وَالدَّمِ، وَلَحْمِ، وَسَحْمِ،وَالْحُرُوْبِ، وَالْجُلُوْبِ وَتَقْضِىْ،فَاِذَا قَضَيْتَ اَمْرًا فَاِنَّمَا يَقُوْلُ لَهُ كُنْ فَيَكُوْنُ.       

Bismillah hirohman Niroh him.

Allah huma innaa Na ngu zubika tam mah.  Warruhi, wad dami, walhmi, wasahmi, wal hurubi waljulubi watakzi. Faiza kozoita amron fain namaa yakulu lahu kun fayakun. ( 3 Kali)

6. Doa Penguat Zakar (3).

 Atas Permintaan Ramai dari Pelanggan-pelanggan, teman-teman dan pembaca blog yang terus ke email saya. Di sini saya perturunkan amalan doa penguat Zakar (3) yang di amal-amalkan oleh tetua orang-orang lama.

Anda  amalkan doa ini dengan membacanya sebanyak 7 kali ketika hendak bersetubuh. Isya-Allah ia dapat mengeraskan Zakar anda dan dapat bertahan lama semasa menjalankan tugas anda itu. Inilah doa yang masyhur di kalangan tuk-tuk guru zaman dahulu yang masih di amalkan oleh sesetengah orang yang berpoligami pada zaman sekarang.

Doanya ialah.

 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ 

اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِىْ خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا

Bismilah Hiroh Man Niroh Him

Alhamdu lillahil lazi kholako minal maa i basharo.

7. Doa Penguat Zakar (4)

Sebelum tidur ambil sedikit minyak urut dan gosokkan dengan laju pada tapak tangan untuk memanaskan tapak tangan anda.. Jangan gunakan minyak yang panas di takuti akan mencederakan zakar Anda. Letakkan sedikit minyak tersebut pada jari-jemari tangan dan urut di kelengkang ia itu di antara dubur ke telur zakar.. Tekan sedikit dan pastikan anda urut sehala saja, yakni dari dubur mengarah ke telur zakar. Baca doa ini sebanyak 7 kali .

Ya Qadim 

Ya Daim

Ya Ahad

Ya Wahid

Ya Samad

Ya Allah – Ya Allah – Ya Allah

Ya Qahar – Ya Qahar – Ya Qahar

Lailaha il’aLlah hu Wahidul Qahar

Amalan ini amat berkesan dan kekadang dapat dilihat pada malam itu juga, di mana zakar akan menegang dengan hebat sekitar 2 atau 3 pagi sehingga waktu solat subuh. Amalkan ia kalau boleh pada setiap malam sebelum anda tidur terutama ketika dalam keadaan cuaca sejuk supaya ligament dan urat syaraf yang berada pada zakar dalam keadaan tahap kecergasan yang terbaik.

8. Doa Kesejahteraan Keluarga.

Saya dapat terlalu banyak email dan telefon dari teman-teman dan pelanggan-pelanggan yang mohon tip bagaimana membina keluarga bahagia. Isteri menghormati suami , anak-anak dengar kata Ibu-Bapa serta dapat belajar dengan rajin, Insya-Allah. Walaupun ini bukan dalam bidang saya, tetapi saya cuba beri nasihat dan serba sedikit apa yang saya tahu sepanjang saya belajar dan bergaul-gaul dengan orang-orang tua yang banyak pengalaman .

Di sini saya perturunkan kaedah Ayat yang Insya-Allah dapat atau membolehkan menjadikan keluarga bahagia. Kita semua tahu anak-anak, isteri-isteri, suami-suami atau siapa sahaja yang tinggal serumah akan meminum air. Tidak kira air suam panas (air jarang), air sejuk didalam peti sejuk, tidak kira apa jua perasa . Ambil air-air tersebut dan bacakanlah Ayat di bawah ini 7 kali, kemudian di tiup kedalam air tersebut.

 1. Bacakan 7 Kali  Surah Al-Fateha.

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

الْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَلَمِيْنَ . اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ . مَلِكِ يَوْمِ الدِّيْنِ . اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَعِيْنُ .اِهْدِ ناَالصِّرَطَ الْمُسْتَقِيْمَ. صِرَطَ الَّذِيْنَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِالْمَغْضُوْبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّا لِّيْنَ.

Bismilah Hiroh Man Niroh Him
Alham dulillah hirob bil ngalamin. Ar-rohman nirohim. Maliki yauminddin. Iyaa kanak budu wa iyaa ka nas tang iin. Ihdinas sirotul mustaqim. Sirotol lazinna an am ta ngalai him goiril magzubi ngalai him wa lad zoollin.

 2. Baca Surah Al-insyirah (7 Kali)

  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

اَلمَ ْنَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ .وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ .اَلَّذِىْ أَنْقَضَ ظَهْرَكَ .وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ .فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِيُسْرًا. اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا . فَاِذَا فَرَغْتَ فَا نْصَبْ . وَاِلىَ رَبِّكَ فَارْ غَبْ.

Bismilah Hiroh Man Niroh Him
Alam Nasroh laka sodrok. Wawa zognaa nganka wizrokal lazi ankozo zohrok. Waro faknaa laka zikrok. Fainna ma’al ngusri yusran. Inna ma’al ngusri yusro. Faiza farokta fansob. Wa ila robbika fargob.

Kemudian bacalah doa seperti berikut 1 kali. Boleh di ubah suai mengikut kehendak anda. Tetapi jangan menyimpang dengan doa yang tidak mengikut sara’.

 Ya Allah, aku mohon supaya sesiapa sahaja yang meminum air ini, diberikan ketenangan, diberikan kebaikan, diberikan kemenangan di dunia dan di akhirat. Semuaga cita-cita yang baik dikabulkan dan cita-cita yang buruk di pendamkan. Jika Isteri supaya beribadah dan taat pada suami, jika suami supaya bertanggung jawab terhadap isteri dan keluarganya. Jika anak-anak diberi tanggung jawab pada ibu bapanya, mudah mencari Ilmu yang bermanafaat dan sentiasa mendapat hidayah dan selalu mempertingkatkan diri. Amein…amein….amein. Ya Allah.

Lakukanlah selalu. Setiap air yang habis di tambah dan bacakanlah. Insya-Allah kesannya akan nampak. Jangan putus asa. Lakukan terus menerus buat sebagai tugas harian.

9. Doa Kerezekian Dan Mendapat Ilmu  Yang Munafaat  (1)

 Pada ibu bapa yang mempunyai anak-anak yang masih belajar. Di galakan supaya membaca ayat-ayat atau doa ini sebelum memulakan belajar, sekurang-kurangnya sekali atau 3 kali. Dan pada mereka-mereka yang kesempitan, sama ada berniaga atau di dalam pekerjaan, bacalah ayat-ayat atau doa ini sebanyak-banyak yang mungkin. Lebih-lebih lagi semasa duduk di dalam kedai atau toko. Doa ini berupaya untuk menyembuhkan penyakit. Semuga usaha anda Berjaya, Insya-Allah.

 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

اَللَّهُمَّ اِنَّانَسْئَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا وَقَلْبًا خَاشِعًا وَيَقِيْنَا صَادِقًا وَدِيْنًا قَيِّمًا وَرِزْقًا وَسِعًا وَعَمَلاً صَالِحاً وَشِفَاءً مِنْ كُلِّ دَاءٍ وَحَسْنُ الْخَاتِمَةِ

 

Bismillah hirohman Niroh him.

Allah humma inna nas aluka ngilman naïf an wakolban hashi ngan wayakinaa shoo dikan wadiinan koiman warizkon wasi ngan wa ngamalan sho lihan washifaa an min kulli da in wa khasnul khotimah.

 

Dengan Nama Allah Yang maha Pemurah Lagi Maha Pengasih.

Wahai tuhan aku mohon akan dikau ilmu yang munafaat dan hati yang khusu’ dan yakin yang benar dan agama (islam) yang kuat dan rezeki yang luas (banyak) dan amal yang solleh dan ubat daripada tiap-tiap penyakit dan mati di dalam iman.

 

10.  Doa Kerezekian Dan Mendapat Ilmu  Yang Munafaat  (2)

 

Doa ini juga untuk anak-anak atau sesiapa sahaja, yang memerlukan mendapat Ilmu yang menafaat, supaya membacanya sebelum memulakan membaca atau mengulang kaji pelajaran. Doa ini juga boleh di gvunakan untuk mendapat rezeki yang halal. Insya-Allah akan mendapat keredoan Allah.

 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْم

اَللَّهُمَّ رَبِّ زِدْنَا عِلْماً نَافِعًا . اَللَّهُمَّ زِدْنَا رِزْقًا حَلاَ لاً طَيْباً.

 

Bismillah hirohman Niroh him.

Alloh huma Robbi Zidna ngilman Nafi ngan.

Alloh humma  zidna rizkon halal lan thoiban.

 

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih.

Wahai tuhan  tambahlah aku akan ilmu yang munafaat. Wahai tuhan tambahlah akan aku rezeki yang halal lagi baik.

 

 

11.  Kalau Nampak Syaitan atau Benda-benda Ghaib.

 

Baca Ayat Kursi

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

اَللَّهُ لاَ إِلَهَإِلاَّ هُو الْحَيُّ الْقَيُّوْمُ لاَتَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فيٍ اْلاَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِاِذْنِهِ، يَعْلَمُ مَابَيْنَ أَيْدِيْهِمْ وَماَخَلْفَهُمْ وَلاَيَحِيْطُوْنَ بِشَيْئٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ ِبماَ شَاءَ ، وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضَ[وَلاَيَؤُدُهُ حِفْظُهُماَ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيْمُ 7kali dalam satu nafas]

 

Allaahu laa ilaaha illaa huwal hayyul qayyuum, laa takhudzuhu sinatun walaa nauum, lahu maa fis samaa waati wa maa fil-ardh, man dzal-ladzii yasyfa’u ‘indahu illaa di-idznih, ya’lamu maa baina aidiihim wa maa khal-fahum wa laa yuhiithuuna bisyai-in min ‘ilmihii illaa bimaasyaa-a, wasi’a kursiyyuhus-samaawaati wal-ardha (walaa ya-uduhu hizhuhumaa wa huwal-‘aliyyul-‘azhim – baca 7 kali dalam satu nafas)

 

Ertinya:

Allah, tiada Tuhan melainkan Dia, yang hidup kekal dan yang sentiasa mengurus (makhluk-Nya). Tak Kenal mengantuk dan tak kenal tidur. Milik-Nyalah segala yang ada dilangit dan di bumi. Siapakah yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisi Allah tanpa izin-Nya? Allah mengatahui segala sesuatu yang di hadapan dan dibelakang mereka, sedangkan mereka tidak mengetahui apa pun dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendaki-Nya. Kekuasaan Allah meliputi langit dan  bumi. Dan tak ada suatu apa pun yang memberatkan Allah memelihara kedua-duanya (langit dan bumi).Dan Allah adalah Maha Tinggi lagi Maha Agung)

 

Kemudian Baca:

 

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِىْ لاَيَضُرُّ مَع اسْمِهِ شَىْءٌ فِىاْلاَرْضِ وَلاَ فىالْسَّمَاءِ وَهُوَالسَّميِع ُالْعَلِيْمُ (1 X)

 

Bismillah hill lazi laa ya zurru ma’as mihi sai unn fil arzi walafis samaa iy wa huwas sami’ul ‘ngalim (1 X).

 

Ertimya:

Dengan nama Allah, Tuhan yang tidak dapat di mudharatkan oleh sesuatu baik di bumi mau pun di langit dan Dialah Yang maha Mendengar Lagi Maha Mengetahui.

 

Insya-Allah Anda akan terhindar dari mara bahaya dari syaitan dan mahluk-mahluk ghaib itu.

 

12. Doa Untuk Anak-anak Kita

Pernah seorang Ustaz mengajarkan saya Doa-doa ini untuk kebaikan anak-anak kita. Semuga pengamalnya dapat faedah bersama dan anak-anak akan berperangai seperti apa yang kita kehendaki. Insya-Allah.

Peganglah dengan tangan kanan kepala anak-anak atau anak-anak kecil itu dan bacalah:-

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

Ya Raqib-7x

Ya Barr-7x

Ya Mutakkabbir-10x

Ya Matiin-10x

Ya Syahiid-21x

(Dan doakanlah semoga anak menjadi Soleh, berbakti kpd kedua ibu bapa, bijak, cerdas, tangkas  dan berbagai-bagai kebaikan yang kita mahu)

 Kemudian tiuplah kepala atau ubun-ubunnya. 

13.  Doa Untuk Perniagaan (1)

Pelaris Perniagaan.

Di Rumah atau di mana-mana  di tempat yang sesuai bacalah sebanyak yang mungkin..

بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

       Ya Allah

Ya Qowiyu

Ya Matiin

Ya Fattah

Ya Razak

 

وَأَذِّنْ فِى النَّاسِ بِالْحَجِّ ياَءْ تُوْكَ رِجَا لاً وَعَلىَ كُلِّ ضَامِرٍ

 ياَءْ تِيْنِ مِنْ كُلِّ فَجٍّ عَمِيْقٍ لِيَشْهَدُوْا مَنَافِعَ لَهُمْ

Dibaca Di dalam Kedai

وَأَذِّنْ فِى النَّاسِ بِالْحَجِّ ياَءْ تُوْكَ رِجَا لاً وَعَلىَ كُلِّ ضَامِرٍ

 ياَءْ تِيْنِ مِنْ كُلِّ فَجٍّ عَمِيْقٍ لِيَشْهَدُوْا مَنَافِعَ لَهُمْ

Wa azzin fin nasi bil hajji yak tuka rijalan wa ngala kulli zomirin yak tini min kulli fajjin ngamikin liyas hadu mana fi nga lahum.

Sekurang-kurangnya 3 Kali. Insya-Allah Mujarab.

 14.  Doa Untuk Perniagaan (2)

Rahasia Berniaga:-

Untuk maju sesuatu perniagaan dan gemar orang datang membelinya, mahulah dibaca ayat ini semasa hendak membuka pintu pada sebelah pagi ia itu:

بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

وَاِذَا رَأَوْاتِجَارَةً أَوْلَهْوَانِ انْفَضُّوْا اِلَيْهَا وَتَرَكُوْكَ قَائِمًا قُلْ ماَعِنْدَاللهِ خَيْرً مِنَ اللهِ وَمِنَ التِّجَارَةِ, وَاللهُ خَيْرُالرَّازِقِيْنَ

Bismillah Hiroh man Nir roh him.

Wa iza ro aw tijarotan aw lahwanin fazzu ilaiha wataro kuka ko iman kul maa ngindal lohi hoiran min nal lohi waminat tijaa roti, wal lohhu hoirur rozikin.

 Rezeki Makmor

 Ayat ini jika di amalkan selalu akan mendapat kesenangan menjauhkan daripada segala balak dan ancaman, menghalau hantu shaitan dan jembalang, bolehlah dibaca pada tempat yang di takuti.

Kepada orang sakit dibacakan  kedalam air kemudian diberi ia minum. Insya-Allah mujarab.

Inilah ayat seribu dinar:-

وَمَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لأَ يَحْتَسِبُ, وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلىَ اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِكُلِّ َشْئٍ قَدْراً

Wa mai yat takil loh ha yaj ngal lahu mahrajan wa yarzukhu min hoi su la yahtasib, wa man yata wak kal ngala loh hi fahuwa has buhu in nalloh ha bali gu amri hi kod ja nga lal lohu li kul li sai iin kodro.

Saat Jais - Pakar Urut

Advertisements