Ajaib Sangat Ke Pokok Kurma Berbuah Di Kelantan?

Posted: June 17, 2014 in Buah-buahan, Malaysia, New Year
Tags: , ,

Inilah taksub yang tak bertempat? Kalau Pokok Kurma berbuah di Kelantan di katakan yang Tuk Guru Nik Aziz berkat, keramat , zuhud dan bermacam-macam lagi. Tetapi bagaimana Kes Rogol yang berlaku di Kelantan. Mangsa yang kena rogol  beramai-ramai? Bagaimana kalau benih perogol itu melekat? Adakah ini juga berkat?

Fenomena pokok kurma berbuah lebat sudahpun berlaku di Melaka di Alor Gajah. Lihat keratan akhbar Isnin 3 oktober 2011. Tidakkah Negeri Melaka Berkat, makmur dan berkebajikan? Janganlah jadi Double-standardkan?

Fikir-fikirkanlah……..

Sumber: http://khairulryezal.blogspot.sg/2014/06/apa-hebatnya-pokok-kurma-berbuah-di.html

Sumber: http://khairulryezal.blogspot.sg/2014/06/apa-hebatnya-pokok-kurma-berbuah-di.html

fikir-fikirkanlah………………

Advertisements
Comments
 1. Tokmes says:

  Inilah masaalah kemuncak masyarakat Islam yang memperlekehkan keEsaan Allah apabila guru-guru ugama mengizinkan diri mereka diagungkan…..kadangkala hampir setaraf dengan Rasulullah saw, Na’uzubillah.

  Para guru ini tidak melarang atau menyuruh pengikutnya (yang masih kemarukan syurga yang dijanjikan PAS) berbuat demikian kerana menambat hati pengikutnya, demi populariti dan politik para guru itu sendiri. Sifat amanah, tabligh dan fatonah langsung tidak dipraktikan.

  DIbumi Allah ini, dimana pun sesuatu benih tumbuh subur darinya adalah mutlak hanya dengan izin Allah semata-mata. Jika Nik Aziz begitu hebat suruhlah dia bersihkan punca air dari tanah juga yang saban hari diguna oleh sebahagian rakyat Kelantan yang terabai.

  Seandainya gagal, jangan lupa cepat-cepat salahkan atau fitnah pihak Islam yang lain.

  • saatjais says:

   Sekarang ini susah untuk mendapatkan Tuk-tuk Guru Yang Ikhlas, jujur dan Amanah. Hati-hati mereka kekadang lebih kotor dari orang kebanyakan yang kurang berilmu. Mereka juga tidak menjaga hati mereka. Adu-domba, fitnah dan kebencian dan jadi perkara biasa untuk mereka. Mungkin mereka lupa Hadis Nabi ini ” Tidak menyimpan dengki dan iri terhadap orang Islam, dijamin ke Syurga!”. Semuga kita seboleh-bolehnya menjaga hati kita selain amal ibadat yang di wajibkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s