Doa Kesejahteraan Keluarga.

Posted: February 27, 2009 in Petua & Rawatan, Terapi Ilahia
Tags: ,

Doa Kesejahteraan Keluarga.

Salam

Saya dapat terlalu banyak email dan telefon dari teman-teman dan pelanggan-pelanggan yang mohon tip bagaimana membina keluarga bahagia. Isteri menghormati suami , anak-anak dengar kata Ibu-Bapa serta dapat belajar dengan rajin, Insya-Allah. Walaupun ini bukan dalam bidang saya, tetapi saya cuba beri nasihat dan serba sedikit apa yang saya tahu sepanjang saya belajar dan bergaul-gaul dengan orang-orang tua yang banyak pengalaman .

Di sini saya perturunkan kaedah Ayat yang Insya-Allah dapat atau membolehkan menjadikan keluarga bahagia. Kita semua tahu anak-anak, isteri-isteri, suami-suami atau siapa sahaja yang tinggal serumah akan meminum air. Tidak kira air suam panas (air jarang), air sejuk didalam peti sejuk, tidak kira apa jua perasa . Ambil air-air tersebut dan bacakanlah Ayat di bawah ini 7 kali, kemudian di tiup kedalam air tersebut.

1. Bacakan 7 Kali  Surah Al-Fateha. 

 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

الْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَلَمِيْنَ . اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ . مَلِكِ يَوْمِ الدِّيْنِ . اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَعِيْنُ .اِهْدِ ناَالصِّرَطَ الْمُسْتَقِيْمَ. صِرَطَ الَّذِيْنَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِالْمَغْضُوْبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّا لِّيْنَ.

Bismilah Hiroh Man Niroh Him

Alham dulillah hirob bil ngalamin. Ar-rohman nirohim. Maliki yauminddin. Iyaa kanak budu wa iyaa ka nas tang iin. Ihdinas sirotul mustaqim. Sirotol lazinna an am ta ngalai him goiril magzubi ngalai him wa lad zoollin.

2. Baca Surah Al-insyirah (7 Kali)

 

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ 

اَلمَ ْنَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ .وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ .اَلَّذِىْ أَنْقَضَ ظَهْرَكَ .وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ .فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِيُسْرًا. اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا . فَاِذَا فَرَغْتَ فَا نْصَبْ . وَاِلىَ رَبِّكَ فَارْ غَبْ.

Bismilah Hiroh Man Niroh Him

Alam Nasroh laka sodrok. Wawa zognaa nganka wizrokal lazi ankozo zohrok. Waro faknaa laka zikrok. Fainna ma’al ngusri yusran. Inna ma’al ngusri yusro. Faiza farokta fansob. Wa ila robbika fargob.

Kemudian bacalah doa seperti berikut 1 kali. Boleh di ubah suai mengikut kehendak anda. Tetapi jangan menyimpang dengan doa yang tidak mengikut sara’.

Ya Allah, aku mohon supaya sesiapa sahaja yang meminum air ini, diberikan ketenangan, diberikan kebaikan, diberikan kemenangan di dunia dan di akhirat. Semuaga cita-cita yang baik dikabulkan dan cita-cita yang buruk di pendamkan. Jika Isteri supaya beribadah dan taat pada suami, jika suami supaya bertanggung jawab terhadap isteri dan keluarganya. Jika anak-anak diberi tanggung jawab pada ibu bapanya, mudah mencari Ilmu yang bermanafaat dan sentiasa mendapat hidayah dan selalu mempertingkatkan diri. Amein…amein….amein. Ya Allah.

Lakukanlah selalu. Setiap air yang habis di tambah dan bacakanlah. Insya-Allah kesannya akan nampak. Jangan putus asa. Lakukan terus menerus buat sebagai tugas harian.

Saat Jais - Pakar Urut

Jumpa lagi Insya-Allah……

Bagaimana Menjana Wang Lebih Setiap Bulan!
Kerja Separoh Masa, Pendapatan Sepanjang Masa!
http://syair.cieaura.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s